March 27, 2023

50CC bromfietsen – Tien vragen beantwoord

2 min read

Bromfietsen zijn motorfietsen met een laag vermogen die over het algemeen worden gedefinieerd als motoren met een inhoud van 50 cc of minder. Afhankelijk van bepaalde kwalificerende factoren, kunnen ze meestal worden bestuurd door mensen die te jong zijn om auto te rijden.

1. Wat is een bromfiets?

In het VK wordt een Bromfiets aanschaffen gedefinieerd als een motorfiets met een cilinderinhoud van niet meer dan 50 cc en die is ontworpen om een snelheid van niet meer dan 50 km/u (ongeveer 30 mph) te halen. Ze mogen niet worden aangedreven door pedalen, anders worden ze niet gedefinieerd als bromfietsen.

2. Welke kwalificaties heb ik nodig om een bromfiets te besturen?

Iedereen ouder dan 16 jaar mag legaal met een bromfiets op de weg rijden, mits hij in het bezit is van een voorlopig rijbewijs en geslaagd is voor de Verplichte Basisopleiding (CBT). Ook dan moeten ze L-platen op de bromfiets plaatsen (of D-platen in Wales) totdat ze een volledige test hebben doorstaan. Andere landen in de wereld hebben andere regels, maar velen volgen dezelfde principes.

3. Hoe duur zijn bromfietsen?

In het VK variëren nieuwe bromfietsen in prijs van ongeveer £ 600 tot meer dan £ 2.000 of meer voor bekende merken met extra specificaties. Retro-scooters, dit zijn bromfietsen met het klassieke uiterlijk van de jaren 50 en 60, zijn waarschijnlijk duurder dan goedkopere versies, maar kunnen vanaf £ 700 beginnen voor minder bekende merken.

4. Wat zijn de bekendste merken?

Vespa, Piaggio en Lambretta zijn allemaal bekende namen, vaak geassocieerd met La Dolce Vita en de glamour van de Middellandse Zee in de zomer. Bekende en minder bekende motormerken uit Japan, China en andere delen van het Verre Oosten maken vaak net zo stijlvolle bromfietsen.

5. Heb ik speciale kleding nodig?

Het dragen van een helm tijdens het rijden met uw bromfiets is essentieel. Dit is de wet in het VK en veel Europese landen, maar overal aan te raden. Bij een ongeval is uw hoofd het meest vatbaar voor ernstig letsel en een goed passende helm zal het beschermen. Het is zeker het beste om een nieuwe helm te kopen die aan de juiste normen voldoet en u mag nooit een helm gebruiken die beschadigd is geraakt door een val of ongeval. Het is verstandig om andere beschermende kleding te dragen en ervoor te zorgen dat uw armen en benen bedekt zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.