Diagnose van slaapstoornissen is erg belangrijk voor iedereen met slaapapneu

 

Snurkt u of uw partner vaak? Snurken kan erg vervelend zijn en voorkomen dat iedereen in het gezin de slaap krijgt die ze nodig hebben. Licht snurken is geen ernstige aandoening. Het kan gemakkelijk worden verholpen door het gebruik van vrij verkrijgbare medicijnen. Deze medicijnen Lormetazepam 2 MG kopen met iDeal zijn verkrijgbaar bij elke drogist of apotheek en omvatten producten zoals ademhalingsstrips, neussprays en mondinzetstukken die helpen de luchtdoorgang open te houden tijdens de slaap. Snurken kan een teken zijn van een ernstiger probleem, slaapapneu genaamd, dat niet met eenvoudige remedies kan worden opgelost. Het is belangrijk om de symptomen en tekenen van deze aandoening te kennen, omdat ze u kunnen helpen bepalen of deze aandoening aanwezig is.

Wat is slaapapneu? Het is een slaapprobleem dat de dood tot gevolg kan hebben als het niet op de juiste manier wordt ontdekt en behandeld. Deze aandoening treedt op wanneer de luchtweg van een persoon tijdens de slaap wordt geblokkeerd of instort. Terwijl u wakker bent, houden uw spieren de luchtweg open, waardoor u gemakkelijk kunt ademen. Deze spieren ontspannen tijdens het slapen en zorgen ervoor dat de luchtweg smaller wordt. Iemand die aan apneu lijdt, snurkt heel hard en snakt de hele nacht naar lucht. Andere symptomen zijn adempauzes en verstikking. Deze symptomen treden op wanneer de hersenen zich realiseren dat er niet genoeg lucht wordt opgenomen en proberen de luchtstroom te vergroten. Aanvallen kunnen vele malen per uur plaatsvinden. Een geliefde met deze aandoening kan erg prikkelbaar worden, stemmingswisselingen, concentratieproblemen en geheugenproblemen als gevolg van de hoeveelheid slaap die ze elke nacht verliezen. Wanneer de aandoening niet wordt behandeld, kunnen andere gezondheidsproblemen ontstaan.

Diagnose van slaapstoornissen is een onderdeel van slaapgeneeskunde dat wordt gebruikt om apneu te detecteren. Er worden verschillende tests uitgevoerd om informatie te verzamelen en de beste behandeling voor slaapapneu te bepalen. Als u of een geliefde een van de symptomen van apneu ervaart, is de eerste stap het bespreken met uw reguliere arts. Ze zullen een medisch onderzoek en andere tests uitvoeren om eventuele medische aandoeningen uit te sluiten die kunnen bijdragen. Als er geen andere oorzaak kan worden gevonden, zullen zij u vaak aanbevelen aan een slaapspecialist die de symptomen kan beoordelen en kan beslissen of er verder onderzoek moet worden gedaan. Mensen die aan dit specifieke slaapprobleem lijden, hebben vaak een slaaponderzoek nodig, zodat een specialist kan zien hoe ernstig de symptomen zijn. Een slaaponderzoek wordt uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving waarin een technicus hersengolven, ademhaling en andere factoren kan volgen en registreren die de specialist kunnen helpen met het bedenken van de beste suggestie voor een behandeling van slaapapneu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top