Een handleiding voor het leasen van uw eigendom

Voor het geval u hoopt huurloon te verwerven van een tweede of derde woning, volgt hier een overzicht van wat u moet onthouden voordat u de huur veiligstelt

Land is altijd een lucratieve speculatiekeuze geweest voor Indiërs. Talloze individuen zullen middelen in een tweede en derde huis steken om huurtoeslag te krijgen. Hier is wat u moet weten over de gevaren die verbonden zijn aan het verhuren van uw eigendom.

Laag huurrendement: De opbrengsten van huurwoningen zijn niet hoog. “In veel stedelijke gemeenschappen is de opbrengst nauwelijks 2-3%”, vestigt de aandacht op Sanjay Sharma, MD, Qubrex, een in Gurgaon gevestigd landadviesbureau. Aan de positieve kant, hoe het ook zij, de huuropbrengsten zijn in evenwicht met de expansie. Het is normaal gesproken denkbaar om het huurcontract jaarlijks te herzien, behalve als er sprake is van een overaanbod. Bijgevolg wordt de aankomst op uw verifieerbare kosten hoger naarmate de tijd verstrijkt.

Potentiële kosten: Alle reparaties moeten door de eigenaar worden omarmd. Als het huis echt gerepareerd moet worden, kunnen de kosten een aanzienlijk deel van het verdiende loon in dat jaar opslokken. Het huis moet ook elke keer dat een bewoner het huis verlaat opnieuw worden geverfd.

Gelegenheidskans: Als het huis een paar maanden leeg staat nadat de vorige bewoner is vertrokken, raakt uw inkomen verstoord.

Bewonersproblematiek: Moeilijke bewoners betalen huur mogelijk niet op tijd. Het probleem verwacht een echte omvang als termijnen blijvend in gebreke blijven. De bewoner kan het eigendom ook misbruiken, zakelijke oefeningen doen in een privé-eenheid of het zelfs gebruiken voor illegale oefeningen. De landeigenaar moet erop toezien dat de bewoner de onderhoudskosten en de servicerekeningen op tijd betaalt.

De juiste bewoner vinden

Onderzoek: Voordat u potentiële bewoners aanspreekt, moet u het huurtarief van de stroom in de regio ontdekken om u te onthouden van het citeren van een tarief dat niet overeenkomt. U kunt een hoger tarief vragen in het geval dat u de regio van de loft heeft uitgebreid of het huis heeft uitgerust.

Promoot: Plaats een flyer op de aankondiging van uw accommodatiemaatschappij met toestemming van de inwoner welzijn affiliatie (RWA). U kunt ook buurtagenten adviseren. Talloze potentiële bewoners benaderen hen bij het zoeken naar een loft in een gebied. Een andere keuze is om uw eigendom op het web te vermelden.

Politiebevestiging: zodra u een klant heeft ontdekt, moet u de politiecontrole voltooien. Dit is een verplichting gebleken. Download het bevestigingsframe van de site van het politiebureau. Vul het in en lever het in bij het hoofdbureau van de wijkpolitie, samen met het bewijs van persoonlijkheid van de bewoner. De politie zal dan een persoonlijk onderzoek instellen en op dezelfde manier goedkeuring geven.

Huurovereenkomst: In dit rapport, dat doorgaans door de grondexploitant wordt opgesteld, moeten een aantal dingen uitdrukkelijk worden vermeld. Het moet de begin- en einddatum van de huur en het totale tijdsbestek bepalen. De norm in de particuliere markt is een huurperiode van 11 maanden. De instemming moet ook de rechten en verplichtingen van zowel de eigenaar als de bewoner vermelden in het geval dat een van hen de huur vóór 11 maanden moet beëindigen. De instemming zou eveneens de datum moeten uitdrukken waarop de huurovereenkomst zal worden betaald. Als de bewoner cheques met een latere datum overhandigt, moet hij het aantal cheques vermelden en de gevolgen als een cheque afketst. In de huurovereenkomst moet ook duidelijk de identiteit van de eigenaar worden vermeld die verantwoordelijk is voor reparaties. Normaliter worden kleine reparaties door de bewoner uitgevoerd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top