March 27, 2023

Geothermische warmtepompkosten: de voor- en nadelen van groene stroomconversie

3 min read

De prijs van een geothermische warmtepomp lijkt aan de voorkant vaak hoog in vergelijking met andere soorten verwarmings- en koelsystemen. Voor sommigen lijkt dit misschien een keerzijde van de onmiddellijke overgang naar groene energie, maar dat is het in werkelijkheid niet. De reden voor de hoge initiële kosten van de overstap naar aardwarmte zijn de initiële installatiekosten. Deze grote kosten zijn echter vaak vrij snel terugverdiend door lagere energierekeningen. Sommige huiseigenaren melden een verlaging van de energierekening met 80% na het overschakelen op geothermische energie. Aardwarmte warmtepomp deurne De kosten zijn slechts één factor waarmee huiseigenaren rekening moeten houden bij hun beslissing om over te stappen op groene energie. Enkele andere factoren om te overwegen zijn:

Hoeveel aanpassingen heeft het huis zelf nodig?

Er is een enorm verschil in de kosten die gepaard gaan met het installeren van een aardwarmtepomp. De kosten kunnen variëren van $ 7.000 tot $ 20.000 of meer, afhankelijk van hoeveel structurele veranderingen er nodig zijn in het huis zelf.

In sommige gevallen is het efficiënter om te bouwen met aardwarmte in het achterhoofd. Sleuven die moeten worden gegraven en leidingen die achteraf in oudere gebouwen moeten worden aangebracht, dragen bij aan de initiële kosten van het ombouwen van oudere huizen naar groene stroom. Dit is niet altijd het geval, dus het is belangrijk om een ​​volledige schatting te krijgen, inclusief eventuele reparaties, om de totale kosten te beoordelen. Veel bestaande woningen zijn zeer eenvoudig om te zetten naar groene stroom.

Ziet u direct hoeveel uw energiekosten zijn gedaald?

Sommige huiseigenaren zien aanzienlijke besparingen in energiekosten na het overstappen op geothermie. Als uw maandelijkse besparingen bijvoorbeeld bijna $ 500 per maand bedragen, zal uw investering binnen de eerste 3 jaar na eigendom zijn vruchten afwerpen. De meeste huiseigenaren verdienen hun investering binnen de eerste 10 jaar terug.

Geothermische systemen gaan twee keer zo lang mee als conventionele verwarmings- en koelsystemen. Aangezien u het slechts om de 20 jaar hoeft te vervangen, zijn de kosten op de lange termijn eigenlijk redelijk vergelijkbaar met een goedkoper systeem dat elke 10 of 12 jaar moet worden vervangen.

Wat zijn de belastingaftrek die gepaard gaat met het omzetten naar aardwarmte?

Er zijn Energy Star-belastingverminderingen beschikbaar om de kosten van geothermische warmtepompen en installatiekosten te helpen compenseren. Aanvankelijk waren er uitgavenplafonds die beperkten hoeveel er kon worden vergoed voor installatie- en arbeidskosten, maar de Economische Stimuleringswet van 2009 verwijderde deze uitgavenplafonds. Tot 31 december 2016 kan, zolang de eigenaar de woning als hoofd- of tweede woning gebruikt, tot 30% van de totale installatie- en arbeidskosten worden afgetrokken van de belasting met behulp van het belastingformulier 5695. Woningen verhuurd aan huurders komen niet in aanmerking voor deze belastingvermindering.

Hoeveel impact heeft een overstap eigenlijk op het milieu?

Geothermische energie is een van de meest milieuvriendelijke manieren om stroom op te wekken in woningen. Omdat het op natuurlijke wijze wordt verwarmd en hernieuwbare energie wordt gebruikt vanuit de aarde, vermindert het de ecologische voetafdruk van het huis aanzienlijk.

Een energie-audit thuis voorafgaand aan de installatie van een geothermisch systeem kan u helpen bij het aanpakken van overmatig stroomverbruik of andere problemen die kunnen bijdragen aan energieverlies. Het wordt vaak aanbevolen om nieuwe isolatie aan uw huis toe te voegen en rekening te houden met de energie-efficiëntie van uw deuren en ramen. Huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in groene stroom doen er verstandig aan om het rendement op investeringen in belastingkredieten en lagere energierekeningen te overwegen, afgezien van de aanloopkosten die gepaard gaan met het overstappen op groene energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.