March 27, 2023

Grote medische plannen – Hoe grote medische plannen werken

2 min read

Het primaire type medische verzekering dat op de markt wordt verkocht, zijn grote medische plannen. Deze plannen bieden dekking voor een breed scala aan medische diensten met zo weinig mogelijk hiaten. Ze verschillen van een beperkte ziektekostenverzekering of basisplannen doordat de diepte en breedte van de dekking veel groter is. Terwijl een beperkt abonnement bijvoorbeeld slechts tot  per dag van een ziekenhuisopname kan betalen, kan een groot abonnement de volledige kosten betalen. Er zijn twee soorten grote verzekeringen, een uitgebreide zorgverzekering en een aanvullende zorgverzekering. Elk biedt dekking aan de verzekerde op verschillende manieren.

Doorgaans vereisen grote medische plannen dat u een deel van de medische Xanax kopen-kosten betaalt die u maakt. Dit komt tot uiting in het in rekening brengen van eigen bijdragen, co-assurantie en eigen risico. Copayments zijn een vast bedrag dat meestal in rekening wordt gebracht voor zaken als doktersbezoeken en medicatie. Ze worden elke keer dat u de service gebruikt in rekening gebracht. Coinsurance is een procentuele verdeling waarbij u en de verzekeringsmaatschappij delen in de kosten van de medische dienst. De meest gebruikelijke verdeling is 80%/20% waarbij de verzekeringsmaatschappij 80% van de kosten betaalt en u de andere 20% ophaalt. Een eigen risico is het bedrag dat u vooraf moet betalen voordat de verzekeringsmaatschappij 100% van uw medische kosten betaalt.

Een aanvullend medisch plan is in feite een aanvullende ziektekostenverzekering die extra dekking biedt aan mensen die mogelijk slechts een beperkte basispolis hebben. Aanvullende grote medische plannen omvatten over het algemeen dekking voor ziekenhuisbezoeken, operaties en andere medische diensten die mogelijk niet onder een basisplan vallen. Aanvullende polissen treden in werking nadat de middelen van de beperkte polis zijn uitgeput. Veel aanvullende verzekeringen kennen net als een all-risk verzekering een eigen risico dat betaald moet worden voordat de medische kosten voor 100% worden vergoed.

Welk type grote zorgverzekering u nodig heeft, hangt af van wat u momenteel aan verzekeringen heeft en het type dekking dat u wilt. Als je al een basisverzekering hebt die niet helemaal dekt wat je nodig hebt, dan is een aanvullende verzekering wellicht de beste keuze. Als u helemaal opnieuw begint zonder verzekering, dan zijn uitgebreide grote medische plannen uw beste keuze. Gebruik een website die onmiddellijke verzekeringsoffertes biedt om de laagste prijs voor uw zorgverzekering te vinden. U krijgt een idee van wat uw premies gaan kosten en vergelijk de verzekeringsplannen die elke aanbieder aanbiedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.