February 4, 2023

Helmvizier reinigen – houd uw vizier krasvrij

2 min read

Hoewel een motorhelmvizier op het eerste gezicht niet erg belangrijk lijkt, is het gelaatsscherm eigenlijk van vitaal belang voor uw veiligheid en niet alleen bij een ongelukkig geval van een ongeval. Het schild zelf kan ongelukken helpen voorkomen, maar om zijn werk goed te kunnen doen, moet uw vizier goed worden onderhouden.

Helmvizieren worden heel gemakkelijk vuil, het hoort bij hun werk. Alle kleine vuildeeltjes en vliegen die je gezicht zouden raken, raakten in plaats daarvan het vizier. Als je vizier te vuil wordt, kunnen er natuurlijk problemen zijn met het zicht. Om uw vizier en uzelf veilig te houden, moet het regelmatig worden schoongemaakt. Er zijn echter bepaalde problemen met het reinigen van motorhelmvizieren.

Chemische reinigingsproducten kunnen bijvoorbeeld het materiaal van het vizier aantasten en ook een slechte wisselwerking hebben met alle oppervlakken die het al heeft. Vooral iridium- en spiegelvizieren zijn kwetsbaar voor dit probleem.

In plaats van dure schoonmaakproducten raden de meeste vizierfabrikanten aan om hun producten te wassen door ze onder te dompelen in warm water. Gewone zeep is meestal geen probleem, maar het is mogelijk dat het gebruik van zeep het vizier vervaagt of strepen geeft, waardoor het net zo moeilijk is om door het vizier te kijken.

U moet ook het vizier afvegen om eventuele hardnekkige vlekken te verwijderen. Dit is echter een ander proces dat zorg vereist. Een ruwe doek kan krassen op het oppervlak veroorzaken, daarom is het belangrijk om een ​​zachte doek te gebruiken, zoals een microvezeldoek. Een ander belangrijk advies, zelfs met een zachte doek, is niet te hard wrijven. Kleine vuildeeltjes kunnen tussen de doek en het vizier komen en als je te hard veegt, zelfs met de zachtste doek die je kunt vinden, kunnen die stukjes vuil net zo gemakkelijk krassen op het vizier maken. Het spreekt voor zich dat krassen een vizier kunnen bederven en ten koste van alles moeten worden vermeden. Door uw Allehelmen.nl vizier goed te onderhouden, kunt u ernstige problemen voorkomen en bovendien geld besparen omdat u deze minder vaak hoeft te vervangen. Als u nog steeds niet zeker bent of extra voorzichtig wilt zijn, zijn er ook speciale reinigingssets beschikbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.