Hoe een gelamineerde hardhouten vloer te installeren?

Een gelamineerde hardhouten vloer is een geweldige manier om waarde toe te voegen aan uw huis. Het is ook eenvoudig te installeren, waardoor het een goed doe-het-zelf-project is. Dit type vloer bestaat uit verschillende delen, of planken, die als een puzzel in elkaar passen. De planken zijn gemaakt van hout en hebben een laminaatcoating aan de bovenkant die ze hun glanzende, afgewerkte look geeft.

  1. Begin met het leggen van de eerste rij planken langs een muur. Zorg ervoor dat de planken goed tegen elkaar aanliggen, maar niet te strak. Boor indien nodig gaten in de planken om te voorkomen dat ze splijten wanneer u ze aan elkaar vastschroeft.
  2. Zodra de eerste rij op zijn plaats zit, gebruikt u een boormachine om de planken aan elkaar te schroeven. Zorg ervoor dat u de schroeven niet te vast aandraait, waardoor de planken kunnen kromtrekken.
  3. Ga door met het installeren van rijen planken totdat u de verste muur bereikt. Mogelijk moet u de laatste plank in elke rij doorknippen om goed tegen de muur te passen. Gebruik hiervoor een zaag.
  4. Zodra alle rijen op hun plaats zitten, installeert u plinten of kwartrondes langs de muren om de uitzettingsvoeg af te dekken en de vloer een afgewerkte look te geven.

Decorvloer tegellaminaat hoogglans kan over bijna elk type bestaande vloer gelegd worden, inclusief hardhout, vinyl, tegels en linoleum. Ze kunnen ook op betonnen of multiplex ondervloeren worden geïnstalleerd. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel huiseigenaren.

Conclusie:

Dat is alles! Met een beetje tijd en moeite leg je eenvoudig een gelamineerde hardhouten vloer in je huis. Het zal niet alleen waarde toevoegen aan uw eigendom, maar het zal uw huis ook een gepolijste, afgewerkte look geven waar u nog jaren trots op zult zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top