Hoe een lampenkap te selecteren

Bij het kiezen van een lampenkap komen nogal wat zaken kijken. Na 27 jaar dealers, ontwerpers en retailklanten te hebben geholpen bij het matchen van hun lampen en tinten, deze bepalende punten waarmee u deze soms ontmoedigende vraag voor uzelf kunt beantwoorden.

Schoonheid is niet het enige in het oog van de toeschouwer. Individuen hebben misschien al vooroordelen over de juiste maat, vorm, kleur, materiaal enz. voor een bepaalde lampenkap. Verder, nadat men jarenlang naar een bepaalde combinatie van lamp en kap heeft gekeken en ermee heeft geleefd, kan elke afwijking daarvan zeer waarschijnlijk als “fout” worden ervaren. Dus, hoe weet je zeker dat een bepaalde lampenkap goed is of dat deze “bij” de lamp past? Houd drie basispunten in gedachten: de stijl van de afbeelding, de grootte van de schaduw en de verticale locatie van de schaduw.

PORTRAYAL STYLE: Wat wil je eerst en vooral uitbeelden met de lamp? Kijk naar je lamp en beslis welke stijl het is, zoals eigentijds, traditioneel, antiek, funky, enz. Als je echt geen specifieke stijl kunt onderscheiden, moet je beslissen wat de stijl of look is die je met deze lamp wilt uitbeelden. U wilt dat de basislook of stijl van uw lampenkap complementair is, niet botst met de lampstijl zelf. Over het algemeen wilt u geen erg sierlijke en gedetailleerde kap als u de strakke lijnen van een zeer eigentijdse lamp wilt weergeven. Evenzo wilt u geen strakke Chinese kap van het type Coolee voor een lamp die u als een traditionele stijl wilt portretteren. Denk in termen van gelijkaardige stijlen voor de lamp en de kap. Dit betekent niet zoals kleuren, texturen, grootte enz. maar algemene stijl. Als je eenmaal hebt besloten welke algemene lampstijl je wilt uitbeelden, kun je je gaan concentreren op andere details.

SHADE SIZE: Dit kenmerk van uw lampenkap, net als alle andere, zal natuurlijk subjectief zijn en zal variëren met de waarnemer. Maar er zijn enkele richtlijnen die u zullen helpen de grenzen te bepalen waarbinnen u moet overwegen. U bent in feite op zoek naar een balans in lamp- en kapafmetingen waardoor de lamp er vanaf een afstand van ongeveer 6 meter afstand niet zwaar of zwaar onder lijkt.

Er zijn vier (4) metingen waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een kap: bovendiameter (overdwars), onderdiameter (overdwars), zijlengte (helling) en val. De druppel is de verticale afstand tussen de schaduwring en de bovenrand van de schaduw. Maak je niet al te veel zorgen over de druppel. De druppel en de harpgrootte bepalen de verticale locatie van de schaduw, die we later zullen bespreken. U moet er alleen rekening mee houden dat verschillende tinten verschillende druppels hebben. Kleine veranderingen in de bodemdiameter (1″-2″) zullen een dramatisch effect hebben op het uiterlijk van uw lamp. Hetzelfde geldt voor de zijlengte en bovendiameter. De talrijke combinaties van deze verschillende metingen kunnen verbijsterend zijn. Hieronder staan ​​enkele specifieke richtlijnen die je mee kunt nemen naar de winkel bij het kiezen van een prachtigelampen.nl lampenkap.

Middelgrote lampen in traditionele of antieke stijl die 27″ – 30″ hoog zijn tot de bovenkant van de kap, hebben waarschijnlijk tinten nodig van ongeveer 11″ – 13″ zijlengte en 16″ – 19″ bodemdiameter.

Grote lampen in traditionele of antieke stijl die 30 – 36″ hoog zijn tot de bovenkant van de kap, hebben waarschijnlijk tinten nodig van ongeveer 12 – 15 “zijlengte en 18″ – 20” bodemdiameter.

Voor elk van de bovenstaande voorbeelden hebben hedendaagse lampenkappen over het algemeen grotere bodemdiameters en mogelijk ook zijlengtes. Voor lampen met een grotere diameter zijn lampenkappen met een grotere diameter nodig en voor slankere lampen voor lampenkappen met een kleinere diameter.

Lampen met meerdere fittingen zijn een speciale overweging die moet worden aangepakt door een ervaren verlichtingsprofessional die u in de meeste gerenommeerde lampen- en verlichtingsshowrooms aantreft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top