Leuke tips voor het schilderen van glas

Een paar goede tips voor het schilderen van glas krijgen is een geweldige plek om te beginnen als je nieuw bent in deze hobby. Schilderen op glas is een geweldige bezigheid als je artistieke dorst niet alleen op doeken kan worden gelest. Dus als je je servies wilt opvrolijken, volgen hier enkele tips en technieken die ervoor zorgen dat je borden, wijnglazen en decoraties een groot succes worden op je volgende etentje.

Glas kiezen

Het eerste dat je nodig hebt voordat je aan de slag gaat, is een stuk glas. Dit kan elk glas zijn. Een populaire keuze voor beginners is een glazen schaal of wijnglas, maar het kan alles zijn wat je maar wilt. De functie van het glas bepaalt wat voor soort verf je wilt gebruiken. Als je borden of ander serviesgoed gebruikt dat afgewassen moet worden, kies dan voor thermohardende verf. Dit is een verf die in een oven wordt gedroogd voor duurzaamheid. Als u strikt decoratief glasschilderij doet, kunt u een luchtdrogende verf gebruiken, omdat uw voltooide werk geen ruwe behandeling hoeft te doorstaan.

Benodigdheden voor glasschilderen

Je hebt ook wat basisprincipes van schilderen nodig. Gewone kunstpenselen voor canvas werken prima op glas. Je kunt ook verf aanbrengen met een spons om een andere textuur toe te voegen. Afplak- of schilderstape kan worden gebruikt om het glas te bedekken op plaatsen die u vrij wilt laten. Tape is ook handig om stencils op hun plaats te houden om een ontwerp over te trekken.

Uw project starten

Voordat u verf op het glas aanbrengt, moet u het grondig wassen en laten drogen. Raak het glas niet met uw vingers aan, omdat de oliƫn in uw huid ervoor kunnen zorgen dat de verf niet hecht.

Vervolgens moet je wattenstaafjes in ontsmettingsalcohol dopen en voorzichtig met de vochtige wattenstaafjes over het glas wrijven. Laat het glas volledig drogen, wat slechts een paar minuten duurt. Dit is om ervoor te zorgen dat eventuele vlekken op het glas of olie van uw handen of de zeep worden verwijderd, zodat ze de verf niet storen wanneer deze wordt aangebracht.

Het kan handig zijn om latex- of katoenen handschoenen te dragen als u werkt met een wijnglas of een ander stuk dat u moet manipuleren. Zo blijven vingerafdrukken van het glas.

Houd je verf aan de dikke kant. Een van de eerste dingen die opvalt, is dat glas veel minder vergevingsgezind is dan canvas met dunne verf. Runs kunnen een project en je geduld verwoesten. Dunne lagen dikkere verf zijn ideaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top