Wat is een omvormer precies?

 

Een omvormer is een elektrisch apparaat dat apparaten kan voeden die werken op 240V AC van een 12V DC-batterij of van een voertuig met een 12V-systeem. Ze zetten 12V DC batterijvermogen om in 220/240V AC netstroom en hebben een zo breed scala aan toepassingen en toepassingen als u zich kunt voorstellen. Omvormers zijn klein van formaat en vaak licht van gewicht, waardoor ze een ideale draagbare netstroombron zijn voor diegenen die elektrische apparatuur onderweg van stroom moeten voorzien.

Vanwege hun draagbaarheid worden ze vaak gebruikt in auto’s, caravans, campers, campers, boten, 4WD’s en andere bedrijfsvoertuigen. Het gebruik van een omvormer met standaard 240V-apparaten is een veel goedkopere en praktischere optie dan het kopen van gespecialiseerde 72-v-naar-230-v-omvorme rapparaten als er geen netspanning beschikbaar is en de kosten van de omvormer gemakkelijk te betalen zijn.

Stroomomvormers zijn verkrijgbaar in verschillende uitgangsvermogensniveaus, zodat ze geschikt zijn voor vrijwel elk type apparaat dat u van stroom wilt voorzien. Kleine omvormers met laag vermogen zijn ontworpen om één klein elektrisch of elektronisch apparaat met laag vermogen van stroom te voorzien, terwijl grotere, krachtigere omvormers kunnen worden gebruikt om meerdere kleinere apparaten of veel grotere apparaten met zeer hoge stroomvereisten van stroom te voorzien. .

Over het algemeen zijn stroomomvormers geen bijzonder efficiënte manier om apparaten met zeer hoge stroomvereisten van stroom te voorzien, zoals elektrische kachels, fornuizen, waterkokers en airconditioners.

Er zijn twee soorten omvormers: gemodificeerde sinusomvormers en zuivere sinusomvormers. Het verschil tussen de twee is hoe nauwkeurig ze het net nabootsen. Gemodificeerde golfomvormers produceren veel meer ongelijke AC-golven, en zuivere of zuivere sinusomvormers produceren een bijna perfect AC-net.

Omdat het proces dat wordt gebruikt voor echte sinusomvormers veel complexer is dan gemodificeerde golfomvormers, zijn ze veel duurder en zijn ze over het algemeen gereserveerd voor apparatuur die alleen op omvormers werkt. Het goede nieuws is dat gemodificeerde golfomvormers veel vaker voorkomen, aangezien de meeste elektrische apparaten gelukkig onaangetast zullen blijven door gemodificeerde sinusomvormers.

Hoewel zuivere sinusomvormers doorgaans worden gebruikt voor medische apparatuur en gevoelige of zeer dure elektrische apparaten die een zeer hoge kwaliteit uitgangsvermogen nodig hebben om goed te functioneren, kunnen ze natuurlijk worden gebruikt om elk apparaat van stroom te voorzien dat op een gemodificeerde golfomvormer draait. er is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top